Spring naar inhoud
Home Project Planning

In 2019 hebben we in de wijk samen de aftrap gegeven voor Sliedrecht-Oost aardgasvrij. Er zijn toen ook bewonersbijeenkomsten geweest. 


Woningscans

Begin 2020 heeft het Regionaal Energieloket in opdracht van de gemeente Sliedrecht uitgebreide woningscans uitgevoerd. Hierbij zijn de acht meest voorkomende woningtypen in Sliedrecht-Oost onder de loep genomen. Per woningtype is in kaart gebracht:

  • welke mogelijkheden er zijn voor duurzaam verwarmen
  • welke aanpassingen daarvoor nodig zijn
  • wat dit ongeveer kost

De uitkomsten van deze woningscans staan in een rapport. Hierin kunt u lezen welke stappen u kunt zetten op weg naar een aardgasvrije woning. 


Buurtplannen

De volgende stap is om samen een plan voor de buurt te maken. In dit buurtplan staat welk alternatief voor aardgas past bij de buurt. Maar ook welke maatregelen hiervoor nodig zijn. En of u deze voordelig kunt inkopen samen met de buurt. Ook bekijken we hoe u slim gebruik kunt maken van subsidie- en financieringsmogelijkheden. 


Begin 2021 zijn we gestart met het buurtplan voor De Horst. Dit jaar krijgen de bewoners van nog twee buurten een uitnodiging voor een startbijeenkomst.