Spring naar inhoud
Home Project Planning

In 2019 hebben we in de wijk samen de aftrap gegeven voor Sliedrecht-Oost aardgasvrij. Er zijn toen ook diverse bewonersbijeenkomsten geweest. 


Woningscans

Begin 2020 heeft het Regionaal Energieloket in opdracht van de gemeente Sliedrecht een aantal uitgebreide woningscans uitgevoerd. Hierbij zijn de acht meest voorkomende woningtypen in Sliedrecht-Oost onder de loep genomen. Per woningtype heeft het Regionaal Energieloket de mogelijkheden in kaart gebracht voor duurzaam verwarmen. En welke aanpassingen daarvoor nodig zijn aan de woning. De uitkomsten van deze woningscans staan in een rapport. Hierin lezen woningeigenaren welke stappen ze kunnen doorlopen om hun woning van het aardgas af te halen. 


Online bijeenkomsten

We bespreken deze rapporten met alle woningeigenaren tijdens online bijeenkomsten. Heeft u een eigen woning? Dan krijgt u een uitnodiging voor de bijeenkomst voor uw buurt. 


Hoe verder?

De volgende stap is om samen een plan voor de buurt te maken. In dit buurtplan staat welk alternatief voor aardgas past bij de buurt. Maar ook welke maatregelen hiervoor nodig zijn. En of u deze voordelig kunt inkopen samen met de buurt. Ook bekijken we hoe we slim gebruik kunnen maken van bestaande subsidie- en financieringsmogelijkheden. 


Per buurt ontvangen woningeigenaren een uitnodiging om mee te denken over hun buurtplan. We maken de buurtplannen in de loop van 2020 en 2021. Een overzicht hiervan volgt dan ook op deze pagina.