Spring naar inhoud
Home Contact

Dit formulier heeft javascript nodig om goed te kunnen functionerenPartners

Werken aan een toekomst zonder aardgas doen we samen: gemeente Sliedrecht, woningcorporatie Tablis Wonen, energie- en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket. En het belangrijkste: de inwoners van Sliedrecht!

Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket is een unieke samenwerking tussen gemeenten, lokale organisaties en het bedrijfsleven om u te helpen met het verduurzamen van uw woning. Het Regionaal Energieloket geeft advies op maat, zodat u precies weet welke energiebesparende maatregelen u het beste kunt doen in uw woning. Dit advies loopt uiteen van grote maatregelen (zoals vloerisolatie) tot kleine maatregelen (zoals tochtstrips bij lekkende kieren). Met deze maatregelen bespaart u energie en dus kosten. Tegelijkertijd verhoogt u zo uw wooncomfort. Ook vindt u bij het Regionaal Energieloket welke installateurs in uw regio de beste prijs-kwaliteit verhouding en garanties bieden. Zo wordt verduurzamen makkelijk!  Lees meer over het Regionaal Energieloket.

HVC

HVC is een duurzaam energie- en afvalbedrijf dat van haar aandeelhouders - 44 gemeenten en 6 waterschappen - koplopers wil maken als het gaat om het hergebruik van grondstoffen en het verduurzamen van de energiehuishouding. Dit doen we door te ondersteunen bij de transitie ‘Van Gas Los’ of het verduurzamen van het afvalbeheer. In Sliedrecht-Oost legt HVC het warmtenet aan. Dat gebeurt op dit moment in de Staatsliedenbuurt en de Vogelbuurt.  Lees meer over HVC.

Tablis Wonen

Tablis Wonen is een woningcorporatie in Sliedrecht. Tablis Wonen verhuurt en beheert 4600 woningen in de gemeente Sliedrecht en Molenlanden. Voor Tablis Wonen is het belangrijk dat haar huurders plezierig wonen en een fijn en betaalbaar thuis hebben. Nu en in de toekomst. Bij plezierig wonen in een goed thuis hoort ook verduurzaming.  Lees meer over Tablis Wonen.

Drechtsteden

De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie! Overheden, woningcorporaties, nutsbedrijven, bedrijfsleven, onderwijs en inwoners in de regio hebben een gezamenlijke ‘Energiestrategie Drechtsteden’ geformuleerd. Hierin staat een visie op de toekomst, met schone, duurzame en betaalbare energie. Om dit te bereiken, richten we ons o.a. op gefaseerd los van aardgas, duurzame opwekking van energie en energiebesparing. Op dit moment hebben bijna 30 organisatie zich verbonden aan de Energiestrategie Drechtsteden. Lees meer op www.drechtstedenenergie.nl.

Stedin

Stedin is de beheerder van het energienet in Sliedrecht en in het grootste deel van de Randstad. Energie moet altijd beschikbaar zijn in deze drukke, stedelijke gebieden. Om te wonen, werken en leven. Vandaag en morgen, dag en nacht. Om te zorgen dat ook de komende generaties altijd energie hebben, gaan we samen over op schone energie. Dit vraagt om flinke aanpassingen van het energienet. Nieuwe technieken helpen daarbij. Net als een goede samenwerking tussen alle mensen en organisaties die betrokken zijn bij onze energievoorziening. Lees meer op www.stedin.net.

Het Nieuwe Wonen

Het Nieuwe Wonen geeft informatie over nieuwe mogelijkheden om duurzamer te wonen. Techniek speelt hierbij een belangrijke rol. De energiecoaches van Het Nieuwe Wonen komen gratis langs voor onafhankelijk advies. U kiest vervolgens zelf welke maatregelen het beste passen bij u en uw woning. Lees meer op de website van Het Nieuwe Wonen.