Spring naar inhoud
Home Huurders Huurders aan het woord

Wonen met het warmtenet

Marina Broenink woont met veel plezier in een appartement in de Dr. Kuyperhof. Eerst woonde zij in een eengezinswoning in de Schaperstraat. Toen deze woning werd gerenoveerd, koos Marina ervoor om te verhuizen naar het fraaie appartementencomplex van Tablis Wonen in de Staatsliedenbuurt.  

Duurzaam wonen

“Ik vind duurzaam wonen belangrijk", vertelt Marina. "Bij zowel de nieuwbouw- als de renovatiewoningen was daar veel aandacht voor. Onder andere door de aansluiting op het warmtenet en de goede isolatie van de woningen. Tablis Wonen heeft mij goed geïnformeerd over de aansluiting van mijn woning op het warmtenet van HVC. Ik had daar weinig omkijken naar. Na de verhuizing naar het appartement, hoefde ik me alleen nog maar aan te melden bij HVC. En dat verliep allemaal prima." 

Snel warm

Inmiddels woont Marina bijna twee jaar in deze nieuwe woning met warmte via het warmtenet. Ze vertelt: "De woning is snel warm en ik ervaar geen verschil tussen warmte via het warmtenet en warmte via gas. Wat wel even wennen was, was koken op inductie. Maar ook dat ging eigenlijk wel snel goed. Wat ik verder merk: ik heb de verwarming niet vaak aan omdat deze woning goed geïsoleerd is. Ik ben blij met warmte via het warmtenet. Het is gewoon beter voor het milieu. Dat is voor mij echt een belangrijke reden geweest om in de Staatsliedenbuurt te blijven wonen."  


Marina Broenink

Marina Broenink woont met veel plezier in een appartement in de Dr. Kuyperhof. Ze is tevreden met warmte via het warmtenet. "De woning is snel warm en ik ervaar geen verschil tussen warmte via het warmtenet en warmte via gas."