Spring naar inhoud
21 juni 2021

Woningscans voor aansluiting warmtenet

Wat betekent het voor uw woning als u kiest voor aansluiting op het warmtenet? Voor woningeigenaren in De Horst is het op dit moment een logische en belangrijke vraag. En de komende maanden komen meer huiseigenaren voor deze vraag te staan.Hier kunt u een eerste indruk krijgen van de aanpassingen die nodig zijn. Daarnaast voert HVC woningscans uit in De Horst.

Aansluiting en leidingen

Eline van den Ende van HVC vertelt: “In De Horst kunnen 46 woningeigenaren nu kiezen voor aansluiting op het warmtenet. 22 van hen laten een gratis woningscan doen. Zo krijgen ze een goed beeld van hoe we de warmtenet-aansluiting in hun huis kunnen maken. We zien dat de warmte-unit vaak in de meterkast kan. Via de kruipruimte maken we vervolgens de aansluiting met de centrale verwarming. Als het kan, maken we zo ook de aansluiting met de tapleiding voor warm water. In sommige huizen zijn hiervoor meer aanpassingen nodig.”

Vooraf duidelijkheid

Het verschilt dus per woning wat er precies moet gebeuren. Dat geldt ook voor de afgifte van warmte. Eline: “Als je vloerverwarming hebt, dan verandert er niks. Heb je radiatoren, dan berekenen we of die groot genoeg zijn om je huis goed warm te krijgen. Als je kiest voor het warmtenet, weet je dus vooraf altijd waar je aan toe bent.” Bewoners die een woningscan laten doen, krijgen een rapport met de resultaten. En als u wilt, neemt HVC het rapport graag nog een keer met u door.

Vragen over aardgasvrij wonen?

Heeft u vragen over aardgasvrij wonen? De afgelopen weken kon u elke vrijdag terecht op het inloopspreekuur in een informatiewoning in de Valkhof. Deze woning is niet meer beschikbaar. Zodra we een nieuwe locatie hebben, laten we het weten. Een afspraak maken kan altijd via duurzaamwonen@sliedrecht.nl.


Aansluiting warmtenet

Wat betekent het voor uw woning als u kiest voor aansluiting op het warmtenet? Een logische en belangrijke vraag voor woningeigenaren in Sliedrecht-Oost. Een woningscan geeft duidelijkheid.