Spring naar inhoud
13 september 2023

Vragen bij huurders in De Horst

Tablis Wonen en HVC beantwoorden vragen over het warmtenet

Ook woningcorporatie Tablis Wonen ziet in het warmtenet Sliedrecht de oplossing om haar woningen en gebouwen in Sliedrecht aardgasvrij te maken. Bijvoorbeeld voor de rijtjeswoningen in De Horst. Bij een eerste ronde onder de huurders om instemming op te halen, bleken er echter nog behoorlijk wat vragen te zijn. Daarom neemt de woningcorporatie nu eerst de tijd om deze vragen te beantwoorden om mogelijke zorgen daarmee weg te nemen.

Meer tijd om vragen te beantwoorden

“Bij het ophalen kregen we een aantal terechte vragen, die we blijkbaar nog niet voldoende hadden beantwoord.” Aan het woord is projectleider Arnold Schep. “Bijvoorbeeld over de vergoedingen vanuit Tablis Wonen, technische vragen over het warmtenet en de tarieven voor warmte. Maar ook over het openbaar gebied en over de planning van het werk, want waarom voeren we dat niet in één keer uit?”

Dit was voor Schep genoeg reden om eerst nog eens goed de tijd te nemen om alle vragen te beantwoorden. Daarom organiseerde hij samen met aannemer BM van Houwelingen, HVC en de gemeente een aantal wijkbezoeken, waar iedereen onder het genot van een goede bak koffie zich kon laten bijpraten. “Ik kan ook begrijpen dat mensen willen zien welke veranderingen in hun huis komen. We maken daarom ook een voorbeeldwoning op De Horst. Alle huurders aan De Horst krijgen van ons op tijd een uitnodiging om te komen kijken.”


Goed overwogen keuze maken

Op deze manier helpt de woningcorporatie de bewoners aan De Horst om een goed overwogen keuze te maken: instemmen met de plannen of niet? Bestuurder van Tablis Wonen Liesbeth Marchesini, heeft daarbij een duidelijk advies: “Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Tablis Wonen werkt hier graag aan mee. Dat doen we onder andere door stap voor stap onze woningen van het gas af te halen. Voor ons is het ook een mooie kans om onze woningen voor onze huurders te verbeteren. De voordelen zijn groot. De woningen worden veiliger, prettiger en energiezuiniger. Ik weet dat we veel van onze bewoners vragen, zeker tijdens een verbouwing. Maar als het werk eenmaal gedaan is, kan elke bewoner van een nog fijner en betaalbaar huis genieten. Ook is het onderhoud aan de woning dan voor een lange tijd niet meer nodig.”


Wijk De Horst