Spring naar inhoud
29 september 2020

Toekomst woningen: huurders denken mee

De bewoners van de huurwoningen in de Havik, Valkhof en de Sperwer ontvingen in juli een nieuwsbrief van Tablis Wonen. Hierin stond dat de komst van het warmtenet een goed moment is om na te denken over de toekomst van de woningen. Want voordat we de woningen aansluiten op het warmtenet moeten ze onder andere goed geïsoleerd zijn. Zo blijft wonen comfortabel.

Betrokken

Nadenken over de toekomst van de woningen doen we samen met de bewoners. Want het gaat om hun thuis. In de Valkhof wil de bewonerscommissie meedenken. Voor de Havik en de Sperwerflat heeft een aantal betrokken huurders zich aangemeld. Samen vormen ze nu een tijdelijke projectcommissie.

Eigentijdse uitstraling van de flats

Tablis Wonen wil de werkzaamheden voor het warmtenet combineren met werk aan de flats. Dit betekent dat we gaan werken aan de uitstraling van de flats. Tablis Wonen gaat hierover in gesprek met de projectcommissie.

Eerste stappen

Tablis Wonen heeft een aantal aannemers gevraagd om plannen te maken om de 10-hoog flats voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. En om de buitenkant te verfraaien. De woningcorporatie selecteert dit jaar nog een aannemer.


foto Jeroen van den MolengraafJeroen van den Molengraaf, manager Vastgoed Tablis Wonen: “Ik kijk uit naar de start van dit project. Toekomstbestendige eigentijdse woningen waar onze bewoners met veel plezier kunnen wonen. Het is best een groot project, maar ik zie dat als een uitdaging. Natuurlijk brengen de werkzaamheden ongemakken met zich mee, maar we gaan de bewoners daar goed bij begeleiden. Zodat zij zo min mogelijk hinder ervaren”.


Tablis Wonen wil de werkzaamheden voor het warmtenet combineren met werk aan de flats. Bewoners van de huurwoningen in de Havik, Valkhof en de Sperwer denken mee over de toekomst van de woningen.