Spring naar inhoud
10 november 2021

Sliedrechtse zonne-energie

De oprichting van de Sliedrechtse energiecoöperatie is een stap dichterbij! Alle inwoners van Sliedrecht kunnen nu kiezen voor lokale groene stroom uit zonne-energie. Ook als je in een appartement of huurwoning woont of geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen. 

Ondertekening intentieovereenkomst tijdens Klimaatmarkt


Tijdens de Klimaatmarkt op 3 november ondertekenden de initiatiefnemers, wethouder Ton Spek, VVE Platform Alblasserwaard, de coöperatie Drechtse Energie en de directie van het Griendencollege een intentieovereenkomst. Hiermee is de weg vrij voor de eerste zonnepanelen die komen op het dak van het Griendencollege. 


Veel bezoekers van de Klimaatmarkt tekenden meteen in voor één of meer zonnepanelen. Daarnaast konden ze een kijkje nemen bij verschillende kraampjes over energie besparen, aardgasvrij wonen en het warmtenet Sliedrecht. Stichting Steenbreek gaf informatie over klimaatadaptatie door meer groen en minder stenen. En NME-centrum De Hooizolder bood inspiratie voor het inrichten van een duurzame, levende tuin met bijvoorbeeld inheemse en eetbare planten en een insectenhotel.


Meer weten over de Sliedrechtse energiecoöperatie? Stuur een e-mail naar zonopsliedrecht@drechtseenergie.nl


intentieovereenkomst

Alle Sliedrechters kunnen nu kiezen voor lokale groene stroom uit zonne-energie. Ook als je in een appartement of huurwoning woont of geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen.