Spring naar inhoud
22 maart 2021

Riolering Vogelbuurt-Noord bijna klaar

Eind maart 2020 begon het werk om de riolering in Vogelbuurt-Noord te vervangen. Aannemer Kuipers infra deed dit in opdracht van de gemeente Sliedrecht. Een eerste nodige stap om de wijk klaar te maken voor de toekomst. Een ingrijpend project, want met het vervangen van de riolering gaat de straat open. En dit levert helaas overlast op. We danken alle bewoners dan ook voor hun geduld en medewerking in deze fase!

Volgende fase: aanleg warmtenet

De aanleg van de riolering is bijna klaar. Ook de werkzaamheden voor het warmtenet zijn in de afrondende fase. Naar verwachting zijn voor half april de hoofdleidingen van het warmtenet aangelegd in de Vogelenzang, Valkweg en De Horst. Energie- en afvalbedrijf HVC legt deze leidingen aan om straks vijf flats van Tablis Wonen (Valkhof, Havik en Sperwer) aan te sluiten op het warmtenet. Daarnaast zijn er gesprekken met particuliere woningeigenaren om te kijken of zij ook willen aansluiten op het warmtenet. Het eerste traject hiervoor loopt in De Horst. Hier maken de bewoners samen een buurtplan,op zoek naar de beste oplossing op weg naar aardgasvrij. Afhankelijk van of en welke buurten mee willen doen met het warmtenet, zijn misschien extra leidingen nodig.

Inrichting openbare ruimte

Als ook het warmtenet klaar is, krijgen de straten, stoepen en het groen hun definitieve inrichting. Deze herinrichting start in 2022. Het ontwerp hiervoor is in 2019 al gemaakt, samen met de bewoners.

Werkzaamheden Vogelbuurt-Noord

De aanleg van de riolering in Vogelbuurt-Noord is bijna klaar. Ook de werkzaamheden voor het warmtenet zijn in de afrondende fase. We danken alle bewoners voor hun geduld en medewerking!