Spring naar inhoud
21 oktober 2021

Klimaatmarkt op 3 november

Woensdag 3 november bent u van harte welkom op de Sliedrechtse Klimaatmarkt. Deze vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Partycentrum de Lockhorst. Tijdens deze markt gaat de eerste lokale energiecoöperatie van start. Meedoen? Als u intekent tijdens de klimaatmarkt, krijgt u 25 euro korting op de eerste 2 zonnepanelen.

Nationale Klimaatweek

Van 28 oktober t/m 5 november is de Nationale Klimaatweek: een landelijk initiatief om nóg meer mensen te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Ook in Sliedrecht werken we samen aan een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door energie te besparen, met extra groen voor klimaatadaptatie en via projecten zoals Sliedrecht-Oost Aardgasvrij. En nu is er ook de eerste lokale energiecoöperatie. Deze en andere voorbeelden en initiatieven zijn te zien op de Sliedrechtse Klimaatmarkt.

Zonne-energie van Sliedrechtse daken

De Sliedrechtse energiecoöperatie is een initiatief van Arie van der Linden, bestuurslid duurzaamheid van VvE-platform Alblasserwaard. De coöperatie gaat zonnepanelen leggen op daken van (publieke) gebouwen in Sliedrecht. Iedere Sliedrechter kan een aandeel nemen in zo'n zonnedak. De opbrengst in elektriciteit wordt verrekend met het verbruik en met de energiebelasting van de aandeelhouder. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en tegelijk besparen op de energiekosten. De eerste zonnepanelen komen op het dak van het Griendencollege. Op 3 november ondertekenen de initiatiefnemers, wethouder Ton Spek, de coöperatie Drechtse Energie en de directie van het Griendencollege een intentieovereenkomst hiervoor. De ondertekening is om19.30 uur.

Inspiratie en voordeel

Voor en na de ondertekening kunt u zich laten inspireren door Sliedrechtse initiatieven en projecten voor een beter klimaat. Er zijn verschillende kraampjes met informatie over onder andere energie besparen, duurzaam en aardgasvrij wonen, het warmtenet Sliedrecht, klimaatadaptatie en het inrichten van een duurzame, levende tuin met bijvoorbeeld inheemse en eetbare planten en een insectenhotel. Natuurlijk is er ook meer informatie over de Sliedrechtse Energiecoöperatie. Wilt u meedoen en tekent u direct in? Dan krijgt u 25 euro korting per zonnepaneel! Per huishouden zijn maximaal 2 zonnepanelen met korting beschikbaar. De actiekorting geldt voor de eerste 100 zonnepanelen.

Gratis bloembollen

Na afloop krijgt u een gratis zakje bloembollen mee naar huis (op=op). Voor een zonnige toekomst!

Sliedrechtse Klimaatmarkt

Woensdag 3 november is de Sliedrechtse Klimaatmarkt, van 19.00 tot 21.00 uur in De Lockhorst. Tijdens de markt gaat de eerste lokale energiecoöperatie van start. U kunt nu meedoen met korting.