Spring naar inhoud
3 maart 2022

Haalbaar en betaalbaar

Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Heel mooi, denkt u misschien. Maar wat betekent het voor mij? Heel wat, realiseer ik mij. En dan heb ik het niet eens over de werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet, die onvermijdelijk ongemak met zich meebrengen.


We hebben het Regionaal Energieloket met woningscans laten uitrekenen wat u kunt doen om uw woning aardgasvrij te maken. En wat dat kost. Sommige maatregelen zijn eenvoudig te nemen. Maar er zijn soms ook best ingrijpende aanpassingen nodig in uw huis. En het prijskaartje is, afhankelijk van de verschillende mogelijkheden, wel even slikken. We laten het daar dan ook niet bij. Ik zie het als mijn missie om de overstap naar aardgasvrij voor iedereen haalbaar en betaalbaar te houden. 


Daarom gaan we met u aan de slag om een buurtplan te maken. Samen onderzoeken we welke oplossing in uw buurt het beste past én het meest voordelig is. Hierbij kijken we ook hoe we gebruik kunnen maken van subsidies. Van het Rijk hebben we bijvoorbeeld een subsidie gekregen van zo’n 3,5 miljoen. Dat geld is echt bedoeld om de overstap voor ú zo voordelig mogelijk te maken. In combinatie met de aanleg van het warmtenet ligt er nu een kans om een enorme stap te zetten naar die duurzame toekomst.


---

Naast de subsidie van het Rijk voor Sliedrecht-Oost zijn er nog meer regelingen waarmee u op een betaalbare manier duurzame en energiebesparende maatregelen kunt nemen. Op de website van het Regionaal Energieloket leest u er meer over.


De overstap naar aardgasvrij moet haalbaar en betaalbaar zijn. Wat betekent dat? Ton Spek schreef er een column over. Die is nog steeds actueel.