Spring naar inhoud
21 maart 2022

Even voorstellen: Lenne de Boer

Lenne de Boer werkt als communicatieadviseur voor HVC in het team Duurzame Energie. “Vanuit HVC ondersteunen we de gemeente en woningbouwcorporatie in de energietransitie. Ik richt me op de communicatie rondom de warmtenetten en het informeren van particuliere woningeigenaren.”


Hoe kun je als woningeigenaar je woning voorbereiden op een aardgasvrije toekomst? En hoe maak je daar een goede keus in? Samen met de gemeente zoekt HVC naar de beste manieren om woningeigenaren hiervoor de juiste informatie te geven. “Denk aan communicatiemiddelen zoals informatiebanners en folders”, zegt Lenne. “Maar ook bijeenkomsten, online en gelukkig ook weer op locatie. Het proces is intensief en verschilt erg van de huurwoningen. Want elke woning is anders. De cv-ketel zit bijvoorbeeld niet overal op dezelfde plek. Ook zijn er verschillen in radiatoren en de isolatie van de woning. Samen met bewoners en alle partners ontdekken we steeds beter aan welke informatie behoefte is. Zo werken we samen aan een goed en helder keuzeproces. En hopen we in de toekomst op grotere schaal particuliere woningen aan te sluiten op het warmtenet. Een mooie uitdaging!”


En practice what you preach natuurlijk. Lenne: “Zelf kijk ik in mijn eigen huis ook waar ik kan besparen. Ik woon niet in de buurt van een warmtenet, maar mijn cv-ketel staat al op 40 graden. En samen met een slimme thermostaat en goede isolatie bespaar ik flink op mijn gasverbruik.”

Lenne de Boer

Lenne de Boer werkt als communicatieadviseur bij HVC. Ze richt zich op communicatie over warmtenetten en informeren van woningeigenaren.