Spring naar inhoud
2 juni 2022

Energietoeslag bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien een toeslag krijgen voor de gestegen energieprijzen. Kijk op www.socialedienstdrechtsteden.nl voor meer informatie.


De prijzen voor warmte en elektriciteit zijn de afgelopen tijd sterk gestegen. Dit merkt iedereen in de energierekening. Het kabinet heeft daarom de energiebelasting verlaagd. U krijgt dit automatisch verrekend met de energierekening. Maar dan nog moet u dit jaar meestal veel meer betalen dan in 2021. Voor huishoudens met een laag inkomen komt dit extra hard aan. Daarom geven de gemeenten in de Drechtsteden, waaronder Sliedrecht, een toeslag.

Toeslag aanvragen

Heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum? Dan krijgt u € 800 toeslag. Ligt uw inkomen tussen 120 en 130% van het sociaal minimum? Dan kunt u een toeslag van € 600 aanvragen. Krijgt u algemene bijstand of maakt u al gebruik van een regeling voor lage inkomens? Bijvoorbeeld een persoonlijk minimabudget of aio-uitkering? Dan krijgt u de toeslag automatisch op uw rekening. Anders kunt u de toeslag aanvragen via www.socialedienstdrechtsteden.nl. Dit kan tot en met 31 oktober 2022. Op deze website vindt u ook de inkomensgrenzen voor de toeslagen. Die liggen ongeveer tussen de € 1.300 en € 2.000, afhankelijk van uw situatie.


Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien een toeslag krijgen voor de gestegen energieprijzen.