Spring naar inhoud
29 september 2020

Column Samenwerking

foto Ton SpekDe aanleg van het warmtenet is een flinke klus. En dat is nog zacht uitgedrukt. Dat blijkt wel uit het verhaal van Toon van Kessel in deze nieuwsbrief. Natuurlijk ben ik me bewust van de overlast die de werkzaamheden met zich meebrengen. Toch is het machtig mooi om het werk in uitvoering te zien. Helemaal als dat met groot materieel gebeurt, zoals de boring eind september.


Misschien nog wel mooier is de samenwerking, die bij deze klus onmisbaar is. Voor het project Sliedrecht-Oost Aardgasvrij werkt de gemeente samen met energie- en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin, woningcorporatie Tablis Wonen, het Regionaal Energieloket en de Drechtsteden. Bij de uitvoering hebben we met nog meer partijen te maken, zoals drinkwaterbedrijf Oasen. En het belangrijkste: met u als inwoner! Want u moet uiteindelijk de overstap maken naar aardgasvrij. Op welke manier dan ook.


De afgelopen maanden hebben we de kosten voor die overstap in beeld gebracht. Het blijkt op dit moment nog niet gemakkelijk om een aantrekkelijk prijskaartje neer te leggen. Maar alle partijen denken hard mee om de kosten zo laag mogelijk te houden. En gedoe in en om uw huis zoveel mogelijk te beperken. Als woningeigenaar heeft u hierin een belangrijke stem. Samen met buurtgenoten maakt u een buurtplan om tot de beste en voordeligste oplossing te komen. Misschien besluit u samen tot aansluiting op het warmtenet. Of kiest u voor een warmtepomp. Nog even wachten kan ook. Misschien neemt u dan wel alvast kleine maatregelen om energie te besparen.


In de komende maanden krijgt u een uitnodiging voor een startbijeenkomst over het buurtplan. Zorg dat u daar bij bent. Want

het gaat om uw toekomst - en die van de generaties na ons.


Ton Spek, wethouder gemeente Sliedrecht

De aanleg van het warmtenet is een flinke klus. En dat is nog zacht uitgedrukt. Samenwerking is hierbij onmisbaar, zegt wethouder Ton Spek. Tussen de partijen die betrokken zijn bij de aanleg, maar vooral ook met u als inwoner!