Spring naar inhoud
24 juni 2021

Aanleg warmtenet door Thorbeckelaan

Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht. Vanaf maandag 12 juli start de aanleg in de Thorbeckelaan. De werkzaamheden duren tot vrijdag 29 oktober.

Aardgasvrij Sliedrecht

Nederland wordt stap voor stap aardgasvrij. Dat betekent dat we straks allemaal op een andere manier onze woning gaan verwarmen en koken. Ook Sliedrecht is op weg naar een aardgasvrije gemeente. In de Staatsliedenbuurt is het warmtenet al klaar en afgelopen jaar is het warmtenet in de Vogelbuurt aangelegd. De komende twee jaar sluiten daar 1.068 appartementen van Tablis Wonen op het warmtenet aan. 

Werkzaamheden Thorbeckelaan

Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 29 oktober legt HVC een hoofdleiding voor het warmtenet aan in de Thorbeckelaan. Het werk vindt plaats tussen de Lijsterweg en de Stationsweg. Een groot deel (380 meter) van de leidingen wordt aangelegd via een gestuurde boring onder de grond. Dit werkt sneller en geeft minder overlast. Voor een kleiner deel worden er sleuven gegraven. Daarin komen de leidingen te liggen, die vervolgens aan elkaar worden gelast. 

Verkeersmaatregelen

Werkzaamheden brengen helaas altijd overlast en ongemak met zich mee. Natuurlijk probeert HVC dit zoveel mogelijk te beperken. In overleg met o.a. de gemeente en de aannemer gelden de volgende (verkeers)maatregelen: 


  • De noordelijke rijbaan van de Thorbeckelaan is afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Stationsweg en de Lijsterweg. Ook de parkeerplaatsen en het fietspad langs de Thorbeckelaan (zijde Staatsliedenbuurt) komen tijdelijk te vervallen. Het fietspad aan de zuidzijde van de Thorbeckelaan blijft bereikbaar.
  • Omleidingen voor fiets- en autoverkeer staan ter plekke aangegeven met borden. De sportverenigingen, zorginstellingen en bijbehorende parkeerplaats aan de Thorbeckelaan blijven bereikbaar.
  • Tot en met vrijdag 6 augustus is het kruispunt Professor Kamerlingh Onneslaan met de Thorbeckelaan afgesloten voor autoverkeer. Vanaf zaterdag 7 augustus is dit kruispunt weer bereikbaar. 
  • De bushaltes op de Thorbeckelaan vervallen tijdelijk en er komen alternatieve bushaltes. Er geldt een omleiding voor de busroute via de Lijsterweg, Rembrandtlaan en Stationsweg. 


Kijk voor meer informatie op hvcgroep.nl/warmtenet-sliedrecht


plattegrond werkzaamhedenPDF-bestandKlik hier voor een vergroting van de kaart

Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht. 12 juli start de aanleg in de Thorbeckelaan. De werkzaamheden duren tot 29 oktober.