Spring naar inhoud
6 oktober 2022

Aan het werk in de energietransitie?

Bent u of kent u iemand die op zoek is naar betaald werk dicht bij huis? Of denkt u na over een andere baan? En spreekt het u aan om een steentje bij te dragen aan de energietransitie? Neem dan eens contact op met Dianne Dijkstra. Als projectleider Arbeidsmarkt en Energietransitie werkt Dianne in Sliedrecht aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Haar rol: inwoners van Sliedrecht interesseren voor en toeleiden naar een beroep in de energietransitie.

Verduurzamen biedt kansen

Sliedrecht-Oost loopt voorop in de energietransitie. Op allerlei manieren werken we samen in de wijk om minder aardgas te verbruiken. Bijvoorbeeld door aan te sluiten op het warmtenet, maar ook door woningen te isoleren of zonnepanelen te installeren. Binnenkort is het centrum van Sliedrecht aan de beurt. Rond het Burgemeester Winklerplein worden 500 woningen verduurzaamd en aangesloten op het warmtenet. De energietransitie brengt veel werk met zich mee. En daarmee volop kansen!

Snel aan de slag

“Er is veel werk, zeker als het gaat om het verduurzamen van woningen en de aanleg van het warmtenet”, vertelt Dianne. “Tegelijk is er een enorm tekort aan vakmensen. Mensen die bijvoorbeeld zonnepanelen kunnen monteren of isolatiemaatregelen uitvoeren. Wij willen vraag en aanbod aan elkaar koppelen. Hiervoor werken we onder andere samen met het Leerwerkloket in Dordrecht en De Beroepentuin. Bij het Leerwerkloket kijken we wat je wilt en kunt. En via De Beroepentuin kun je een praktijkgerichte opleiding van 10 weken volgen. Zo kun je snel aan de slag in een betaalde baan.”


Interesse of meer weten? Mail Dianne: de.dijkstra@dordrecht.nl.

Dianne Dijkstra

Op zoek naar betaald werk dicht bij huis? En wilt u bijdragen aan de energietransitie? Neem contact op met Dianne Dijkstra.