Spring naar inhoud
17 juni 2022

400 appartementen op warmtenet Sliedrecht

Alle 400 huurwoningen van de Valkhof, Havik en Sperwer krijgen warmte via het warmtenet Sliedrecht. De bewoners van de Valkhof waren de eersten. Zij maken al 10 maanden gebruik van het warmtenet. Daarna volgden de bewoners van de Havik en sinds kort de bewoners van de huurwoningen in de Sperwer. 

Meeste bewoners tevreden

Warmte via het warmtenet is natuurlijk wel iets anders. Verwarmen van de woning gaat anders en ook koken gaat op een andere manier. Tablis Wonen en HVC vroegen aan de bewoners van de Staatsliedenbuurt, de Valkhof en de Havik hoe zij dit ervaren. Uit het onderzoek werd duidelijk dat de meeste bewoners tevreden of zeer tevreden zijn over het gebruik van warmte via het warmtenet Sliedrecht.

Even wennen

Natuurlijk was het voor veel bewoners eerst even wennen. Het is toch anders om op inductie te koken dan op gas. Maar uit het onderzoek blijkt dat de meeste mensen daar toch snel aan wennen. En het vaak ook prettiger én veiliger vinden. Wat ook anders is, is hoe de radiator warm wordt. Dat komt omdat het water dat de radiator binnenkomt warmer (70°C) is dan het water dat de radiator uitgaat (40°C). Daardoor voelt de onderkant van de radiator soms koud aan. Dat heeft verder geen effect op de warmte in de ruimte. Maar het is wel even wennen. Want je voelt al snel aan de radiator als je het zelf koud hebt. De warmte in de woning is gewoon comfortabel en prettig.

Zuinig met energie

Wat belangrijk is én blijft: zorg dat u zuinig omgaat met energie. Als de verwarming aan staat, is het verstandig om deuren en ramen dicht te laten. Zo verspilt u geen warmte. Zonde van de energie en van uw geld. 


Huurt u bij Tablis Wonen een woning die is aangesloten op het warmtenet? Kijk dan voor informatie over de werking van het warmtenet en antwoorden op veelgestelde vragen op www.tabliswonen.nl/warmtenet

Alle 400 huurwoningen van de Valkhof, Havik en Sperwer krijgen warmte via het warmtenet. De meeste bewoners zijn tevreden.