Spring naar inhoud
Home Woningeigenaren De Horst

De Horst is als eerste buurt in Sliedrecht-Oost aan de slag met de overstap naar aardgasvrij. Een buurtgroep heeft samen met de andere eigenaren van de woningen De Horst 1 – 43(a)  drie mogelijkheden onderzocht om aardgasvrij te worden. Het gaat hierbij om aansluiting op het warmtenetgezamenlijk kiezen voor de warmtepomp of alles de komende jaren zelf regelen. We hebben de mogelijkheden en voor- en nadelen op een rij gezet in PDF-bestandeen overzicht van de drie scenario’s


Er waren kennissessies, veel huis-aan-huis informatie en bewoners konden een vrijblijvende woningopname laten doen. Daarmee kregen zij inzicht in wat aansluiting op het warmtenet betekent voor hun woning. Tot 1 oktober 2021 konden de bewoners doorgeven of zij hun woning duurzaam willen gaan verwarmen met het warmtenet of op een andere manier. Met acht bewoners bekijken HVC en de gemeente of het mogelijk is om het warmtenet aan te leggen in (een deel van) De Horst.


Woont u in De Horst 1 - 43(a)? En heeft u alsnog interesse in een aansluiting op het warmtenet? Stuur een mail naar duurzaamwonen@sliedrecht.nl

U kunt ons ook mailen met vragen over het warmtenet. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen en antwoorden op deze website.

Terugkijken bijeenkomsten en presentaties


Hier kunt u de online startbijeenkomst terugkijken

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de startbijeenkomst


De kennissessie over het warmtenet kunt u  hier terugkijken via YouTube.

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de kennissessie over het warmtenet. Inclusief rekenvoorbeelden van HVC en een overzicht van kosten en subsidie.

De sorteersessie over het warmtenet kunt u hier terugkijken via YouTube.


De kennissessie over de warmtepomp kunt u hier terugkijken via YouTube. 

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de kennissessie over de warmtepomp


De kennissessie Zelf aan de slag kunt u hier terugkijken via YouTube

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de kennissessie Zelf aan de slag


De slotbijeenkomst over de drie scenario's kunt u hier terugkijken via YouTube.

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van deze bijeenkomst.