Spring naar inhoud
Home Woningeigenaren Buurtplan De Horst

De Horst is als eerste buurt in Sliedrecht-Oost aan de slag met de overstap naar aardgasvrij. De online startbijeenkomst was op 4 februari. De komende tijd zijn er nog meer bijeenkomsten waar u mee kunt praten over een toekomst zonder aardgas. In de kalender hieronder vindt u alle data. De kalender heeft u ook in de brievenbus gehad.


Kalender buurtplan De Horst


Er zijn drie mogelijke scenario's voor aardgasvrij wonen: 

1. Aansluiten op het warmtenet

2. Collectief aan de warmtepomp

3. Ieder voor zich aan de slag

DoeMee-app

U kunt over elk onderwerp vragen stellen en meedenken over de voor- en nadelen. Dat kan via de DoeMee-app. PDF-bestandLees hier hoe de DoeMee-app werkt. Om de app te gebruiken, heeft u een persoonlijke code nodig. Zo waarborgen we uw privacy en kan ieder huishouden maar één keer stemmen. De code staat in de brief die u bij de kalender heeft gehad.

Buurtgroep De Horst

Vijf mensen uit De Horst vormen samen de Buurtgroep. Zij helpen mee om het buurtplan te maken. Ze verzamelen ook informatie via een papieren formulier. Dat krijgt u in de brievenbus. Uiteindelijk bepaalt u samen met de hele buurt welke oplossing het beste past in De Horst. 

Leden gezocht voor Buurtgroep

De leden van de Buurtgroep wonen allemaal vanaf huisnummer 24. Daarom zoeken we nog één of twee mensen uit De Horst 1-20. De leden van de Buurtgroep besteden (tot eind mei) ongeveer twee uur per week aan het buurtplan. Mail voor meer informatie of aanmelden naar duurzaamwonen@sliedrecht.nl.


PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de startbijeenkomst


Hier kunt u de online startbijeenkomst terugkijken


Vragen of meedoen met het buurtplan? Mail naar duurzaamwonen@sliedrecht.nl

Het buurtplan De Horst Aardgasvrij gaat over de woningen De Horst 1 – 43(a).