Spring naar inhoud
Home Woningeigenaren Buurtplan De Horst

De Horst is als eerste buurt in Sliedrecht-Oost aan de slag met de overstap naar aardgasvrij. 


Er zijn drie mogelijke scenario's voor aardgasvrij wonen: 

1. Aansluiten op het warmtenet - lees meer via deze link

2. Collectief aan de warmtepomp - lees meer via deze link

3. Ieder voor zich aan de slag - lees meer via deze link


In een buurtplan zetten we samen met de buurt de voor- en nadelen van de drie scenario's voor aardgasvrij op een rij. Kiest de meerderheid van de buurt voor optie 1 of 2? Dan komt er per woning een plan op maat. Daarop kunt u vervolgens ja of nee zeggen. Kalender buurtplan De Horst


1 juli: laatste bijeenkomst en stemmen!


Op donderdag 1 juli is de laatste online bijeenkomst. Dan presenteren we de drie scenario's voor aardgasvrij wonen en leggen we uit hoe u als bewoner van De Horst hierover kunt stemmen. De stemronde is vanaf 1 juli (na de bijeenkomst) tot en met maandag 5 juli. Op woensdag 7 juli maken we de uitslag bekend.

Dit is iets later dan gepland, omdat er in mei/juni bij zo'n 25 huizen in De Horst woningopnames plaatsvinden. Een woningopname is gratis en vrijblijvend. Het laat zien wat er in de woning moet worden aangepast voor aansluiting op het warmtenet. Heeft u nog interesse in een woningopname? Stuur een mail naar duurzaamwonen@sliedrecht.nl

DoeMee-app


U kunt over elk onderwerp vragen stellen en meedenken over de voor- en nadelen. Dat kan via de DoeMee-app. PDF-bestandLees hier hoe de DoeMee-app werkt. Om de app te gebruiken, heeft u een persoonlijke code nodig. Zo waarborgen we uw privacy en kan ieder huishouden maar één keer stemmen. De code staat in de brief die u bij de kalender heeft gehad. Bent u de code kwijt? Geen probleem, vraag een nieuwe aan via duurzaamwonen@sliedrecht.nl.


Buurtgroep De HorstHet buurtplan De Horst Aardgasvrij gaat over de woningen De Horst 1 – 43(a). Vijf mensen uit De Horst vormen samen de Buurtgroep. Zij helpen mee om het buurtplan te maken. Uiteindelijk bepaalt u samen met de hele buurt welke oplossing het beste past in De Horst.

De leden van de Buurtgroep wonen allemaal vanaf huisnummer 24. Zij besteden ongeveer twee uur per week aan het buurtplan. Mail voor meer informatie naar duurzaamwonen@sliedrecht.nl.


Terugkijken bijeenkomsten en presentaties


Hier kunt u de online startbijeenkomst terugkijken

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de startbijeenkomst


De kennissessie over het warmtenet kunt u  hier terugkijken via YouTube.

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de kennissessie over het warmtenet. Inclusief rekenvoorbeelden van HVC en een overzicht van kosten en subsidie.

De sorteersessie over het warmtenet kunt u hier terugkijken via YouTube.


De kennissessie over de warmtepomp kunt u hier terugkijken via YouTube. 

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de kennissessie over de warmtepomp


De kennissessie Zelf aan de slag kunt u hier terugkijken via YouTube

PDF-bestandBekijk hier de presentatie van de kennissessie Zelf aan de slag